Canviar representat
Voleu canviar de representat? Si continua, els canvis no desats a la declaració actual es perdran
Autorització sanitària administrativa per a activitats alimentàries - obertura / canvi d'activitat / canvi de titular
Necessari per poder obrir un establiment que vulgui treballar amb aliments, una botiga de venda al detall, un restaurant, un bar, una peixateria, una carnisseria, una granja, un forn de pa, fer melmelades, mel.
Persones que el poden demanar
Persona física
Tota persona física amb capacitat d'obrar i que disposi el número d’identificació administrativa (NIA)
Persona jurídica
Tota entitat o organització a la que l’ordenament jurídic li reconeix una personalitat jurídica pròpia i que disposi el número d’identificació administrativa (NIA). La persona jurídica actua per mitjà d'un representant legal o apoderat que ha de disposar del certificat electrònic de representant de persona jurídica.
Via de recurs
Contra la resolució es pot interposar recurs administratiu, davant del mateix Govern, en el termini màxim d’un mes a comptar de la data de notificació d’acord amb l’article 129 de la Llei 14/2023, del 3 de juliol, de text consolidat del Codi de l’Administració. Segons els articles 52 i 135 del text consolidat del Codi de l’Administració, la interposició de recurs no suspèn l’execució de l’acte impugnat.
Passos previs
Aquests tràmits també requereixen de la sol·licitud de comerç.
Documents que s’han de presentar
- En el cas de remesa directa:
- Sol·licitud
Podeu descarregar el document des del següent enllaç - Pla de formació del personal manipulador o certificació de la formació del personal manipulador (en el cas de remesa directa)
- Sol·licitud
- En el cas de remesa indirecta:
- Sol·licitud
Podeu descarregar el document des del següent enllaç - Descripció de les activitats que es realitzen, amb el detall de les operacions en les fases de fabricació, elaboració, transformació i condicionament dels productes.
- Relació dels productes comercialitzats.
- Model d’etiquetatge dels productes fabricats, elaborats, transformats i/o condicionats a l’establiment.
- Descripció dels sistemes d’autocontrol.
- Descripció del pla de formació del personal manipulador o certificació de la formació del personal manipulador.
- Sol·licitud
Normativa
- Llei per la qual es regulen els drets del consumidor i la seva protecció de 31 de juliol de 1985.
- Llei sobre el règim jurídic de la policia i protecció de les aigües de 31 de juliol de 1985.
- Decret legislatiu del 26-8-2009, de publicació del text refós de la Llei general de sanitat, del 20 de març del 1989, modificada per la Llei 1/2009, del 23 de gener.
- Llei 14/2012 del 12 de juliol de salut animal i seguretat alimentària.
- Llei 14/2023, del 3 de juliol, de text consolidat del Codi de l’Administració
- Reglament d’aplicació de la Decisió 2/1999 del Comitè Mixt CE-Andorra pel qual es regulen els intercanvis, les importacions i les exportacions d’animals vius i productes d’origen animal destinats al consum humà, de 7 de juny del 2000 (BOPA núm. 35 - any 12 - 28.6.2000).
- Reglament pel qual es regulen les activitats alimentàries, de 12 de juliol del 2000 (BOPA núm. 38 – any 12 – 19.7.2000).
- Reglament pel qual s'estableixen les normes relatives als manipuladors d'aliments, de 6 de novembre del 2002 (BOPA núm. 86 – any 14 – 13.11.2002).
- Reglament de modificació del Reglament pel qual es regulen les activitats alimentàries, de 23 d’abril del 2003 (BOPA núm. 37 – any 15 – 30.4.2003).
- Reglament pel qual s’estableixen les condicions tècniques i higienicosanitàries per a les activitats d’elaboració, distribució i comercialització de plats preparats, de 27 d’abril del 2005 (BOPA núm. 39 – any 17 – 4.5.2005).
- Reglament relatiu als criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua destinada al consum humà, de 17 d'octubre del 2007 (BOPA núm. 88 – any 19 – 24.10.2007).
- Reglament pel qual s’estableixen els principis, les disposicions i els procediments generals relatius a la seguretat alimentària, de 2 de desembre del 2009 (BOPA núm. 88 – any 21 – 9.12.2009).
- Reglament pel qual s’estableixen normes específiques d’higiene dels aliments d’origen animal, de 2 de desembre del 2009 (BOPA núm. 88 – any 21 –9.12.2009).
- Reglament relatiu a la higiene dels aliments, de 2 de desembre del 2009 (BOPA núm. 88 – any 21 – 9.12.2009)
- Reglament relatiu a la informació alimentària facilitada al consumidor, de 18 de gener del 2017 (BOPA núm. 6 del 25 de gener del 2017).
- Llei 29/2021, del 28 d'octubre, qualificada de protecció de dades personals.
Està sol·licitant un nou tràmit com
Usuari anònim
-
Període de l’any en què es pot demanar
Tot l’any.
-
Preu
196,38 €
-
Termini de resolució
2 mes(os).