text.skipToContent text.skipToNavigation
SEU ELECTRÒNICA

Nacionalitat amb plenitud de drets (article 6)

Acreditació d’una residència principal i permanent al Principat d’Andorra de deu anys ininterromputs per part d’un dels progenitors o per part de la mateixa persona interessada. En aquest darrer cas, ha d’haver residit a Andorra de forma ininterrompuda els cinc darrers anys. Aquesta confirmació s’ha de fer abans dels 19 anys.

Persones que el poden demanar

Persona física

Tota persona física amb capacitat d'obrar i que disposi el número d’identificació administrativa (NIA)

Representant

Persona física o jurídica a favor de la qual el poderdant ha donat la seva representació per a què actuï en nom i interès seu, i que ha d'estar registrat en el Registre electrònic de representants de l'Administració Pública.
Així com els professionals habilitats per actuar davant l’Administració pública per efectuar certs tràmits o actes administratius.

Requisits prèvis

Aquest tràmit ha d'efectuar-se de forma presencial i de manera personal.

L’interessat s'ha de fer una fotografia, en el mateix moment de presentar la sol·licitud o de renovar el passaport, a la cabina fotogràfica especial instal·lada a les oficines de Tràmits.

Tanmateix l'interessat ha de signar davant el tramitador en el requadre corresponent de la sol·licitud i en el mateix moment se li prenen les empremtes dels dits índex de les dos mans, o bé, si això no és possible, de qualsevol altres dos dits.

Menors de 6 anys, s'ha d'aportar una fototgrafia de 35x45 mm, en color i el fons blanc.

Majors de 6 anys a 12 anys, s'ha de fer una fotografia a la cabina fotogràfica especial instal·lada a les oficines de Tràmits.

Majors de 12 anys, s'ha de fer una fotografia a la cabina fotogràfica especial, s'hauran de captar les empremtes i signar a la tablet específica a les instal·lada a les oficines de Tràmits.

No cal traduir al català els documents redactats en castellà, francès o portuguès. Tots els altres documents que no siguin en aquestes llengües sí que han de ser traduïts.

Els documents presentats han de ser originals i actuals (vigència màxima de sis mesos).

Tots els documents procedents de l'estranger han de ser legalitzats. Els procediments de legalització són:

a) La postil·la (apostille/apostilla). Es tracta d'un únic segell per als països que formin part del Conveni de l'Haia.

b) Cadena de legalitzacions, per als països que no formen part del Conveni de l'Haia. Al Ministeri de Relacions Exteriors del país estranger us podeu informar sobre quins són els departaments que han de posar la cadena de segells sobre els documents. Tingueu en compte que l'últim segell que ha de figurar serà el del consolat (sigui andorrà, espanyol o francès) acreditat en aquell país estranger, o bé el del consolat d'aquell país estranger acreditat per l'Estat andorrà.

Documents que s’han de presentar

 • Sol·licitud
  Podeu descarregar el document des del següent enllaç

 • Passaport actual.

Està sol·licitant un nou tràmit com
Usuari anònim

 • Període de l’any en què es pot demanar

  Tot l’any.

 • Preu

  0,00 €

 • Termini de resolució

  60 dia/dies hàbil(s).

El servei no està disponible en línia