text.skipToContent text.skipToNavigation
SEU ELECTRÒNICA

Reconeixement acadèmic de qualificacions estrangeres d'ensenyament superior

Acreditació oficial del valor d’una qualificació estrangera d’ensenyament superior mitjançant l’equivalència amb un dels nivells que estableix el Marc Andorrà de Qualificacions (MAQ).

Persones que el poden demanar

Persona física

Tota persona física amb capacitat d'obrar i que disposi el número d’identificació administrativa (NIA)

Representant

Persona física o jurídica a favor de la qual el poderdant ha donat la seva representació per a què actuï en nom i interès seu, i que ha d'estar registrat en el Registre electrònic de representants de l'Administració Pública.
Així com els professionals habilitats per actuar davant l’Administració pública per efectuar certs tràmits o actes administratius.

Vies de recurs

Si no esteu d'acord amb el contingut de la resolució, de conformitat amb el que estableix l’article 124 del text refós del Codi de l’Administració, del 29 de març de 1989, aprovat per Decret legislatiu de 3 de juliol del 2019, podeu interposar recurs administratiu en el termini d’un mes a comptar de la data de la notificació.

Per interposar recurs aadministratiu, cal que ompliu la sol·licitud DT001 Recurs, la signeu i la lliureu al Servei de Tràmits acompanyada, si s'escau, de la documentació que considereu oportuna per motivar el recurs.

Necessites ajuda

Els originals dels documents acadèmics (certificat de notes, suplement europeu al diploma, títol i certificat substitutori o resguard del títol) de les qualificacions estrangeres d’ensenyaments superior han d’estar degudament legalitzats amb la postil·la de La Haia o bé legalitzats per via diplomàtica si el país emissor no és part del Conveni pel qual se suprimeix l'exigència de legalització per als documents públics estrangers (La Haia, 5 d'octubre de 1961).

La legalització de documents amb la Postil·la de La Haia es fa prop de l’autoritat competent del país que emet el document. Es poden consultar les autoritats competents dels països part del conveni al web enllaç.

ESPANYA
Consulteu el web enllaç.

Els documents acadèmics es poden legalitzar a la Consejería de Educación de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, Carrer Prat de la Creu, 34, AD500 Andorra la Vella.

També es poden legalitzar a Espanya. La comunitat autònoma més propera és Catalunya.

Títols d’ensenyament universitari: Cal anar primer a l’Àrea de l’Alta Inspecció d’Educació de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, Carrer Bergara, 12, 08002 Barcelona. Tel. +34 93 520 96 03 i després cal anar a la Gerència territorial del Ministeri de Justícia a Catalunya, Carrer Caballero, 52-56, 08014 Barcelona. Tel. +34 93 349 41 80 o bé al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Passeig Lluís Companys, 14-16. Tel. +34 93 486 61 83.

Títols d’ensenyament no universitari: Cal anar primer a qualsevol dels serveis territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (n’hi ha un a cada província) i després cal anar a la Gerència territorial del Ministeri de Justícia a Catalunya, Carrer Caballero, 52-56, 08014 Barcelona. Tel. +34 93 349 41 80 o bé al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Passeig Lluís Companys, 14-16. Tel. +34 93 486 61 83.

FRANÇA
Consulteu el web enllaç.

Requisits previs

Els documents originals de la titulació i del certificat de notes (o del Suplement Europeu al Diploma si la titulació està adaptada a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior) han d’estar degudament legalitzats amb la postil·la de La Haia o bé legalitzats per via diplomàtica si el país emissor no és part del Conveni pel qual se suprimeix l'exigència de legalització per als documents públics estrangers (La Haia, 5 d'octubre de 1961).

Passos previs, si escau

Cal legalitzar els originals dels documents acadèmics.

Documents que s’han de presentar

 • Sol·licitud
  Podeu descarregar el document des del següent enllaç

 • Passaport o document d’identitat per als no andorrans.

 • Currículum vitae.

 • Titulació que es vol reconèixer (1).

 • Certificat de notes o suplement europeu al diploma de la titulació que es vol reconèixer per a les titulacions adaptades a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (1).

 • Traducció jurada en català dels documents que no estiguin redactats en català, castellà o francès.

  (1) Els documents originals de la titulació i del certificat de notes (o el suplement europeu al diploma) han d’estar degudament legalitzats amb la postil·la de La Haia o bé legalitzats per via diplomàtica si el país emissor no és part del Conveni pel qual se suprimeix l'exigència de legalització per als documents públics estrangers (La Haia, 5 d'octubre de 1961).

Està sol·licitant un nou tràmit com
Usuari anònim

 • Període de l’any en què es pot demanar

  Tot l’any.

 • Preu

  8,58 €

 • Termini de resolució

  60 dia/dies hàbil(s).

Cal iniciar sessió per a poder realitzar el tràmit