text.skipToContent text.skipToNavigation
SEU ELECTRÒNICA

Demanda de nacionalitat (article 6)

Infant nascut a Andorra de pare i mare estrangers, si almenys un dels progenitors té la residència principal i permanent al Principat d’Andorra a la data del naixement de l’infant i l’ha tinguda durant els deu anys que han precedit aquest naixement. Si el període esmentat de deu anys no s’ha complert el dia del naixement de l’infant, la nacionalitat andorrana se li atribueix a títol provisional.

Persones que el poden demanar

Persona física

Tota persona física amb capacitat d'obrar i que disposi el número d’identificació administrativa (NIA)

Representant

Persona física o jurídica a favor de la qual el poderdant ha donat la seva representació per a què actuï en nom i interès seu, i que ha d'estar registrat en el Registre electrònic de representants de l'Administració Pública.
Així com els professionals habilitats per actuar davant l’Administració pública per efectuar certs tràmits o actes administratius.

Requisits prèvis

Aquest tràmit ha d'efectuar-se de forma presencial i de manera personal.

L’interessat s'ha de fer una fotografia, en el mateix moment de presentar la sol·licitud o de renovar el passaport, a la cabina fotogràfica especial instal·lada a les oficines de Tràmits.

Menors de 6 anys, s'ha d'aportar una fotografia de 35x45 mm, en color i el fons blanc.

Majors de 6 anys a 12 anys, s'ha de fer una fotografia a la cabina fotogràfica especial instal·lada a les oficines de Tràmits.

Majors de 12 anys, s'ha de fer una fotografia a la cabina fotogràfica especial, s'hauran de captar les empremtes i signar a la tablet específica a les instal·lada a les oficines de Tràmits.

Documents que s’han de presentar

 • Sol·licitud
  Podeu descarregar el document des del següent enllaç

Està sol·licitant un nou tràmit com
Usuari anònim

 • Període de l’any en què es pot demanar

  Tot l’any.

 • Preu

  32,16 €

 • Termini de resolució

  60 dia/dies hàbil(s).

El servei no està disponible en línia